Dirigent 


Sinds 1 november 2021 repeteert Spirit met veel plezier onder leiding van een veelzijdige en energieke dirigent met een prachtige staat van dienst: Ruud Verkoeijen. Deze professional is als docent verbonden aan de Tilburgse Muziekschool (Factorium) en heeft meerdere conservatoriumopleidingen afgerond. Ruud is naast dirigent ook trompettist, componist en arrangeur. Hij was 15 jaar verbonden als arrangeur, toetsenist en trompettist, en later als dirigent, aan het orkest van de MusicAll Factory. Hiermee stond hij aan de wieg van latere musicalsterren als Brigitte Heizer en Freek Bartels. Ook is hij als trompettist al meer dan 20 jaar verbonden aan het Brabants Jazzorkest, waarmee hij samenspeelde met solisten als Stevie Ann, Benjamin Herman, Trijntje Oosterhuis, Ellen ten Damme, Mathilde Santing en Gerard van Maasakkers. Hij heeft jaren de muzikale leiding bij Kindermusicalgroep Piccolino in Den Bosch gehad en is inmiddels al weer vele jaren bij De Notenkrakers en Djemm! in Waalwijk actief.
Ruud’s energie werkt erg aanstekelijk. Samen met Ruud is Popkoor Spirit hard aan het werk om in juni 2023 een nieuwe show aan u te kunnen presenteren. 

       

Regisseur

Voor de show Gevaarlijk Spel, die Popkoor Spirit in het weekend van 2 juni 2023 op de planken zal zetten, heeft het koor de samenwerking gezocht met regisseur Maartje Biemans uit Dongen. Maartje heeft al de nodige ervaring als regisseur bij verschillende theater- en musicalproducties en volgt op dit moment de opleiding voor docerend theatermaker. De input van Maartje zal een fijne aanvulling zijn voor dit project.

 

Choreograaf

Al van kleins af aan wilde Marieke van Baaren al dansen, optreden en shows geven. Ondanks het feit dat ze pas 17 is, heeft ze al de nodige ervaring opgedaan. Als 12-jarige speelde ze mee in Only the crow knows where children go. Een professionele voorstelling van het zuidelijk toneel, waarmee ze ook op theater boulevard Den Bosch heeft gestaan. Ook speelt ze al jaren bij theatergroep Message. Na jaren te hebben geturnd wilde ze dit graag combineren met dans. Ze is gestart met twirl. Dat bleek een goede keuze, de combinatie techniek en dans ligt haar goed en via deze weg heeft ze een cursus choreografie gedaan. Afgelopen zomer was ze één van de deelnemers op de European cup in Spanje. Inmiddels is er ook alweer een plaatsingsticket binnen voor het NK voor komende januari.

Toen de suggestie kwam om voor Spirit iets voor de choreografie te betekenen zag ze meteen een leuke maar wel erg spannende uitdaging. Ondanks het feit dat ze inmiddels kids coacht in het twirlen is het werken met een koor toch hele andere koek.