Dirigent

Maaike Hermans
Maaike Hermans begon als 4-jarig meisje al muziek te maken en te zingen en is daarna nooit meer
gestopt.

Via de blokfluit en klarinet kwam ze bij de saxofoon uit. Daarna kwam daar ook piano en gitaar bij. Alle genres zijn haar lief. Van klassiek tot jazz, van singer-songwriter tot rock. Ze heeft zich in de loop der jaren overal in verdiept.

Op 18-jarige leeftijd tourde ze al door Europa als zangeres van haar toenmalige rockband. Ze gooide hoge ogen op festivals, waaronder in de tent op Pinkpop. Hoogtepunt in die tijd was het rondreizend Jimi Hendrix-festival waarin ze oa werkte met niemand minder dan Snowy White (Thin Lizzy, Pink Floyd) en Wouter Planteijdt (Sjako!)

Op 20-jarige leeftijd begon ze met haar studie klassiek saxofoon aan het conservatorium. Gedurende die periode bleef ze wel zingen in verschillende bands. Rock, funk, jazz. Een keuze wilde ze niet maken. Door fysieke klachten moest ze stoppen met saxofoon en piano en heeft ze zich volledig toegelegd op de zang.


Ze werkte in 2003 samen met George Kooymans (Golden Earring). De bedoeling was om met hem een album op te nemen, maar dat kwam een aantal jaren later pas. In eigen beheer.

In 2011 verscheen haar album Home, Naked and Winged. Ze werkte op deze plaat samen met verschillende gerenomeerde muzikanten zoals Jeroen van Vliet (Boy Edgar prijs 2014), Martijn de Laat
(oa Metropole Orkest), Harry Hendriks (oa Gerard van Maasakkers), Arthur Lijten (oa Gerard van Maasakkers en Blowbeat) en Guus Bakker (oa Ellen ten Damme)

Op dit moment is ze bezig met schrijven van nieuw werk voor haar volgende album en ze is ook bezig
met het schrijven van een nederlandstalige gedichtenbundel.

De laatste jaren is Maaike zich steeds meer toe gaan leggen op lesgeven, coachen, dirigeren en repetitor zijn.
Zo was ze de vocal coach bij de musical Jane Eyre bij Spot!-theater en was ze interim dirigent bij koor le Noci in Hapert.
Om ervaring op te doen in musicals op het podium deed ze mee met de musical Moordhoek waar ze hoge ogen gooide met haar solo als Philomena Kessels.
Verder volgt ze op dit moment een studie aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen om zich binnenkort authorized teacher te kunnen noemen in de zangtechniek CVT.
Ook heeft ze verschillende seminars gevolgd in de Lichtenberg zangmethode en verzorgt ze samen met toonaangevend docent in NL op dit gebied, Ingrid Voermans, studiedagen in deze zangtechniek.

Vanaf april 2018 is ze dirigent, vocal coach en repetitor bij popkoor Spirit. Een vrolijke, nieuwe uitdaging zoals ze dat zelf ervaart.