Tom MordangDirigent

Sinds februari 2012 is Tom Mordang onze vaste dirigent.

Tom Mordang (1992, Eindhoven) studeerde keyboard en piano aan het CKE. Hierna begon hij de opleiding Docent Muziek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waarvan hij in 2015 zijn diploma heeft behaald. Hieropvolgend is zijn doel om verder te studeren aan de opleiding Dirigent Licht Vocaal.

Naast het dirigeren is Tom in de koorwereld ook werkzaam als componist, arrangeur en pianist, en daarbuiten als zanger in The Rare Vocals, als muziekdocent en als ontwikkelaar van educatieve muziekprojecten. 

 
 
 
De Tirips

Tirips is een al langer bestaande band met een nieuwe naam! Na jarenlang het vaste combo te zijn
geweest van popkoor Spirit uit Dongen hebben ze in de spiegel gekeken en besloten dat zij het
anders gingen doen. De naam Spirit is dan ook gespiegeld en zo ontstond de nieuwe naam:

Tirips.

Tirips bleef het vaste combo van Spirit, maar ging zich daarnaast ook inzetten bij andere
verenigingen en projecten.

In 2011 stonden de Tirips garant voor de begeleiding van de muziekshow Twist samen met
Fanfare Euterpe, fanfare Hubertus en Popkoor Spirit.

tirips 

Omdat licht en geluid een essentiële rol spelen bij de optredens van Popkoor Spirit worden ook hiervoor professionele mensen ingehuurd.

Licht en Geluid

Het licht en geluid wordt bij veel optredens van Popkoor Spirit, verzorgd door Idak - geluidstechniek en Travelin' Light Lichttechniek. 


Geluidsversterking is meer dan het plaatsen van een microfoon. Vooral theatertechniek is een bijzonder discipline. Het geluidsbedrijf Idak is gespecialiseerd in geluidsversterking in theaters (of theaterachtige omgevingen). Als enige in West-Brabant beschikt Idak over een zeer uitgebreid aantal draadloze microfoonsystemen. Tot dertig draadloze verbindingen kunnen tegelijkertijd operationeel gebruikt worden en zijn uit voorraad inzetbaar. Daarnaast heeft Idak een grote hoeveelheid kennis over theatertechniek opgebouwd, waardoor het resultaat nog voor aanvang van de repetities voorspelbaar is. 

Bij menige theaterproductie werken Idak en Travelin' Light samen. Voor beide bedrijven geldt dat zij een schat aan ervaring in het theater hebben opgebouwd. Daarbij wordt Travelin' Light juist daar ingezet waar moeilijke omstandigheden of artistieke inzichten bijzondere eisen stellen aan het lichtplan. Daarbij combineert Travelin' Light een grote technische kennis met zeer creatief gebruik van alle vormen van (bewegend) licht. 

De De bedrijven doen meer dan theatertechniek alleen. Ook voor bands, theatervoorstellingen, bij (pop)festivals, op jaarmarkten en bij bruiloften komen Idak en Travelin' Light in actie. Voor elk licht- of geluidsprobleem wordt door Idak en Travelin' Light een (betaalbare) oplossing gevonden. Hierbij maken ze gebruik van de modernste technieken.

   idak travelinlight